Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς:ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ η στήριξη των τοπικών αγορών- 24.800€ σε αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ

Στήριξη των τοπικών αγορών ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ

Το βασικό επιχείρημα όσων θέλουν να “στρουθοκαμηλίζουν” – ιδιοτελώς ή όχι – μπροστά στις συνεχείς αναντιστοιχίες και παραλογισμούς των επιβαλλόμενων μέτρων, είναι πως αυτό που έχει σημασία είναι η στήριξη των πολιτών και επιχειρηματιών που δοκιμάζονται οικονομικά από το lockdown.

Και φυσικά σε αυτό έχουν απόλυτο δίκιο. Είναι ανάγκη να υπάρξει ουσιαστική στήριξη των ευάλωτων πολιτών και των αναγκαστικά κλειστών επιχειρήσεων. Το λέμε από την πρώτη ημέρα επιβολής της πρώτης καραντίνας.

Σε αυτήν την κατεύθυνση κινούνται κι οι τοπικοί εκφραστές αυτής της αντισταθμιστικής προσέγγισης. Στα λόγια όμως.

Γιατί όταν έχουν την δυνατότητα να στηρίξουν την τοπική οικονομία, όπως συμβαίνει σε άλλες Περιφέρειες της χώρας, επιλέγουν για τις αγορές τους τις μεγάλες υπεραγορές τροφίμων.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, κάνοντας χρήση κονδυλίων που έχουν εγκριθεί για την αντιμετώπιση του covid19, προμηθεύτηκε είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα κτλ) αξίας 24.800€ από αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ, την ίδια ώρα που ο Περιφερειάρχης και η χωρική Αντιπεριφερειάρχης μιλούσαν για την στήριξη των εμπόρων και παραγωγών της τοπικής αγοράς.

Ερωτήσεις:

• Για ποιο λόγο δεν επιλέχθηκε να πραγματοποιηθεί η προμήθεια των ειδών αυτών στα καταστήματα των πόλεων μας και στους παραγωγούς του κάμπου μας, που στενάζουν;

• Ποιος είναι ο λόγος επιλογής μιας αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ έναντι νέων επιχειρήσεων και νέων παραγωγών;

                                     Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς

Σχετικά